Credite pentru pensionari pe caz de boala cu pensie revizuibila

Din cauza varstei, bancile nu mai ofera credite pentru pensionari.

Totusi persoanele care se confrunta cu probleme financiare pe termen scurt pot aplica la o institutie nebancara.

Aici aprobarea la un credit pentru pensionari revizuibili este posibila.

Cum se procedeaza?

Pentru ca o solicitare de imprumut sa fie luata in considerare trebuie completat un formular cu datele personale.

Indiferent de suma nu se percep niciun fel de garantii.

La solicitarea unui credit pentru pensionari pe caz de boala se raspunde in orice caz in aceiasi zi.

Atat doar ca trebuie completat acel formular, pentru ca solicitarea sa ajunga cat mai repede la IFN.

Institutia nebancara proceseaza cererile in ordinea sosirii lor, asa ca e bine sa aplici cat mai curand.

Daca ai o pensie revizuibila de minim 700 lei si soliciti 500 lei pana luna urmatoare la aceiasi data, platesti circa 172 lei dobanda.

Este limpede ca orice credit, fie el acordat si celor pensionati pe caz de boala, reprezinta o cheltuiala in plus.

De aceea, atat pensionarii revizuibili cat  si celelalte categorii de pensionari, cum sunt cei de handicap trebuie sa aiba un venit suplimentar care sa ii ajute sa returneze creditul nebancar.

Este posibil un credit pentru pensionari revizuibili in mai putin de 24 ore fara garantii.

Daca esti pensionar pe caz de boala si aplici pentru un credit la o banca, vei avea sanse minime sa-l obtii deoarece ti se va solicita un venit permanent. Exista insa unele institutii financiare nebancare care acorda credite si celor cu pensie revizuibila.

Un astfel de IFN este TBI Credit. Valoarea maxima a imprumutului este echivalentul in lei a sumei de 5.000 de euro. Pentru a fi acceptat, trebuie sa ai o pensie minima de 500 lei. Varsta maxima admisa este de 75 de ani, iar pentru intocmirea dosarului ti se va cere copie dupa buletin, ultimul talon de pensie si un cont personal deschis la orice banca din tara. De obicei, aprobarea vine intr-un timp scurt, de pana la 24 ore.

Aceasta institutie nu solicita nicio justificare in legatura cu destinatia banilor si nu percepe in avans comision de analiza, acesta fiind inclus insa in prima rata.

Pensionarii pe caz de boala au si alte optiuni, iar aici vorbim de Credit24h. Compania de fata ofera pana la 88.000 lei, insa trebuie sa ai un venit minim de 500 lei. Nu se solicita garantii, rata e fixa pe toata perioada derularii contractului, perioada de rambursare se situeaza intre 12 si 60 luni, clientul avand posibilitatea sa opteze pentru o anumita perioada de returnare a ratelor. De asemenea, aceasta firma acorda consultanta gratuita, astfel ca poti alege oferta cea mai avantajoasa pentru nevoile tale intr-un timp record.

Spre exemplu, o persoana cu pensie revizuibila de 500 RON, care opteaza pentru un imprumut de 3.600 RON pe o perioada de 36 luni, va plati o rata fixa de 130 RON/luna.

Credite de nevoi personale se pot contracta si daca apelezi la o societate de consultanta care are cel putin un contract de intermediere cu unele banci. O astfel de societate este Confident, care pune la dispozitia clientilor sai o echipa de consultanti specializati in servicii de brokeraj. Un broker este persoana care cauta pentru tine cea mai avantajoasa oferta de creditare care exista la momentul actual pe piata.

Acesta te scuteste de a mai merge din banca in banca si iti asigura in acelasi timp si cea mai buna dobanda. Confident poate intermedia sume de pana la 15.000 euro sau echivalent in lei, in functie de banca aleasa de tine impreuna cu consultantul personal.

Pensionarii pe caz de boala se pot indrepta si la Credias SRL. Un agent de vanzari iti va propune o suma de la 1.000 RON pana la 66.000 RON in cazul in care ai un venit minim de 400 RON si o varsta cuprinsa in intervalul 45-60 ani.

Credias nu solicita niciun fel de avans, contractul se incheie pe minim 5 ani, iar gradul de indatorare poate fi de maxim 35% din venitul net obtinut in acest moment. Pentru completarea dosarului, se va lua in calcul copia dupa actul de identitate, ultimul cupon de pensie, decizia de pensionare si ultima factura platita la utilitati. Banii se pot rambursa si anticipat numai dupa ce a fost achitat comisionul de rambursare.

Exista insa si cateva banci care vin in sprijinul celor cu pensie revizuibila sau pe caz de boala, iar printre acestea se numara si Garanti Bank, care ofera Creditul Comod. Valoarea maxima a acestui imprumut e de 30.000 RON, iar venitul minim acceptat este de 600 RON.

Varsta maxima admisa este de 69 ani. Nu ai nevoie de garantii, iar ratele sunt fixe. Intocmirea dosarului se face cu un minim de documente, la fel ca la unele institutii financiare nebancare descrise mai sus. Perioada de returnare se intinde pana la 60 de luni. De asemenea, nu mai putin important este faptul ca la Garanti Bank se accepta si co-platitor, astfel incat impreuna cu acesta se poate lua un imprumut de o valoare mai ridicata.

3 thoughts on “Credite pentru pensionari pe caz de boala cu pensie revizuibila

  1. magda burnete

    Este bine ca s-au infiintat aceste imprumuturi si pt pensionarii care sunt pe caz de boala

Comments are closed.