Creditul nebancar reprezinta un imprumut acordat de o institutie financiara nebancara, institutie autorizata si inregistrata in cadrul Bancii Nationale a Romaniei. Printre cele mai populare companii de acest gen se regasesc Cetelem, TBI, Simplu Credit, Provident, Credius, etc.
Cele mai multe IFN-uri acorda credite nebancare fara garantii, dar exista si companii care cer garantii, de regula pentru imprumuturi de valoare mare. Un exemplu in acest sens este Easy Credit, care acorda pana la 100.000 euro cu ipoteca imobiliara.
Valorea unui credit nebancar fara garantii variaza de la o institutie la alta, astfel incat de la Provident suma maxima pe care o poti lua este de 5.000 RON, la Simplu Credit si la Credius vorbim de maxim 10.000 RON, in timp ce la TBI Credit valoarea se poate ridica la 5.000 euro sau echivalentul acestei sume in lei. Banii ii poti folosi pentru orice nevoie, nefiind necesara vreo justificare in acest sens.
De regula, atunci cand accesezi un credit nebancar nu ai parte de comisioane ascunse si in general, rata dobanzii ramane fixa pe toata perioada in care se deruleaza contractul.
Cum se poate obtine? In ultima vreme, multe dintre aceste firme acorda credite nebancare exclusiv online, astfel incat poti face o cerere direct de pe calculatorul tau de acasa. Trebuie doar sa completezi un scurt formular cu datele tale. In cele mai mule cazuri, analiza dosarului este foarte rapida, iar aprobarea o primesti printr-un e-mail sau sms scris, dupa care banii sunt trimisi in contul tau in aceeasi zi. Aceasta tendinta de acordare a imprumuturilor de la IFN-uri se va mentine si in 2023 deoarece in acest mod poti obtine usor si mult mai simplu banii de care ai nevoie la momentul potrivit.
Unele institutii, precum Forza Rossa, Provident sau iCredit au in portofoliul lor serviciul de gestionare la domiciliu. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, daca nu vrei sa te deplasezi la sediul uneia dintre aceste companii, poti cere unui consultant sa vina direct la adresa unde locuiesti si sa iti inmaneze suma ceruta direct in confortul casei tale. De asemenea, si ratele pot fi returnate tot prin intermediul unui astfel de agent de vanzari.
De obicei, institutiile financiare nebancare au o politica mai toleranta decat bancile, astfel incat pentru incheierea unui contract ai nevoie de foarte putine documente. In general, trebuie sa ai la indemana o copie dupa actul de identitate si o adeverinta de venit. De asemenea, exista si companii care acorda bani imprumut fara dovada unui venit, doar cu buletinul si cu un extras de cont bancar. In acest sens, putem da mai multe exemple: Credius, Fast Finance IFN, Viva Credit, etc.
Majoritatea IFN-urilor ofera bani rapid pentru nevoi urgente, iar aici vorbim de asa-zisele microcredite, adica imprumuturi de sume mici destinate nevoilor care nu mai accepta amanare. Aici ne referim la Ferratum, Extra Simplu sau Telecredit. Totusi, costurile unor astfel de imprumuturi sunt mari si de aceea este indicat sa aplici numai daca te afli intr-un impas si nu gasesti nicio alta solutie.
Succcesul pe care l-au inregistrat institutiile de acest fel in ultimul an se datoreaza si faptului ca ofera imprumuturi si persoanelor cu restante sau cu istoric negativ, care se regasesc in baza de date a Biroului de Credit.
Daca nu iti ajung banii pana la salariu, poti apela tot la un IFN, cum este si Viva Credit, care te poate imprumuta cu o suma de bani de maxim 1.000 RON pe o perioada de maxim 35 zile.
Limitele de varsta se incadreaza in general intre 18 si 70 ani, cu exceptia unor firme care acorda credite fara limita de varsta, iar in acest caz vorbim de Credius. Chiar si pensionarii pe caz de boala au ocazia sa imprumute niste bani de la aceste companii. TBI Credit este o institutie care accepta persoanelor cu o pensie revizuibila de minim 500 lei.
De asemenea, atunci cand vorbim de credite nebancare, aici includem si acele firme care ofera bani cu garantii. Una dintre acestea este Easy Credit, de la care poti lua echivalentul in lei a sumei de 100.000 euro pe o perioada de pana la 5 ani. Pentru un astfel de imprumut exista insa mult mai multe riscuri. In cazul in care te afli in imposibilitatea de a mai returna banii, se poate ajunge pana la punerea in aplicare a procesului de sechestru pe locuinta sau terenul cu care ai garantat!
In acest articol ti-am spus pe larg cum se poate obtine o finantare de la majoritatea institutiilor nebancare existente pe piata. Nu uita insa ca alegerea ramane la tine. Mare atentie la valoarea dobanzilor percepute, chiar si in caz de intarziere! Daca ai o nelamurire, trebuie sa stii ca in calitate de client poti intreba oricand un consultant al companiei cu care intentionezi sa lucrezi. Cere toate detaliile inainte de a semna contractul, chiar daca la prima vedere unele lucruri iti par marunte sau nesemnificative.
Lasă un răspuns