Credite fara verificare in Biroul de Credit? Care sunt institutiile care nu consulta istoricul tau? Iata ce solutii au la indeamana si de unde pot lua un imprumut rapid cei care se afla inregistrati in cadrul CRB/CRC (Centrala Riscurilor Bancare, care acum poarta numele de Centrala Riscului de Credit) sau BC.
Biroul de Credit este o institutie privata creata la solicitarea mai multor companii financiare bancare si nebancare. Baza de date a acesteia cuprinde detalii cu privire la creditele in derulare si detalii in legatura cu restantele pe care le au clientii care nu isi ramburseaza la timp sumele datorate.
Daca esti rau platnic, bancile te vor raporta la Biroul de Credit. Conform unei decizii a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, bancile au obligatia de a-i instiinta pe cei restantieri cu 15 zile inainte de a-i adauga in aceasta baze de date.
Daca apari ca restantier in BC si nu ai fost in prealabil instiintat de banca, poti solicita anularea informatiilor. In cazul in care nu se rezolva nimic, poti face o plangere la ANSPDCP, insa daca banca te-a raportat pe buna dreptate si in conditii legale, vei figura ca rau platnic timp de 4 ani, datele stergandu-se automat numai dupa acest interval de timp.
In ultima vreme a crescut numarul clientilor cu istoric negativ, astfel incat pentru acestia este foarte greu sa se obtina un nou imprumut, mai ales daca vorbim de apelarea la banci, companii care au o politica mai greu de indeplinit.
Solutia pentru cei mai multi vine de la IFN-uri, institutii financiare nebancare care au politica de creditare mai permisiva atfel incat unele ofera credite fara verificare in Biroul de Credit. Dezavantajul principal il reprezinta costurile mai mari fata de cele percepute de banci. Cu toate acestea, chiar daca unele IFN-uri solicita si consulta baza de date a Biroului de Credit, ele fac propria evaluare si analizeaza posibilitatea fiecaruia de rambursare a ratelor.
Spre exemplu, Ferratum este o astfel de institutie, care ofera un imprumut mic si rapid, de 250 RON la prima colaborare, iar daca totul decurge cum a fost planuit initial, se poate lua pana la 1290 RON. Trebuie sa indeplinesti doar cateva conditii: minim 24 ani si o adeverinta de venit. Pentru intocmirea dosarului, se vor completa online datele din buletin. Banii se pot returna in 15, 30 sau 45 de zile.
La Ferratum, pentru o suma de 1200 RON luata pe 30 de zile, vei rambursa in total 1619 lei, astfel incat costul total al imprumutului este de 419 lei.
O alta solutie pentru un restantier ar fi Viva Credit, care iti poate da pana la 1000 RON in prima etapa, dupa care se poate ajunge pana la 1500 RON incepand cu a doua colaborare. Este avantajos pentru ca nu se percep comisioane, iar toate datele se trimit online, tu fiind nevoit doar sa te deplasezi la o banca unde ai un cont deschis pentru a ridica suma ceruta.
iCredit iti pune la dispozitie sume cuprinse intre 400 si 4000 lei fara a consulta CRB, iar completarea dosarului se face numai la domiciliul tau, in prezenta unui consultant financiar. Economisesti timp pentru ca ratele saptamanale sunt colectate tot de un consultant. Ai nevoie de un minim de acte pentru intocmirea dosarului: copie dupa buletin si adeverinta de salariat.
Exista, de asemenea si Extra Simplu, un IFN care acorda credite fara verificare in Biroul de Credit in conditii destul de atragatoare atunci cand ai nevoie urgenta de bani. Suma maxima pe care o poti lua este de 2000 RON, suma minima fiind de 100 RON.
Varsta minima pentru a fi acceptat este 18 ani, iar pensionarii peste 75 de ani pot lua si ei un imprumut pentru ca nu exista limita de varsta! Ai nevoie de copie dupa buletin si un extras de cont, iar datele se transmit imediat online. Tot pe internet se trimite si contractul semnat si scanat de tine.
In functie de suma ceruta, banii se returneaza intr-un interval cuprins intre 5 si 60 de zile. DAE ramane fixa pe perioada contractului, iar tu intri in posesia banilor cel tarziu a doua zi dupa ce ai aplicat si ai fost acceptat.
Pentru 1200 RON de la Extra Simplu cu un termen de rambursare de 30 de zile, dobanda ajunge la 360 RON, suma totala de plata fiind deci de 1560. Bine de stiut, aceasta institutie nebancara practica comisioane 0.